teamuitjes

Het is vaak al een belevenis op zich op om een heel ander soort fiets het mooie duingebied van Bergen en Schoorl te ontdekken, maar het is ook leuk om te combineren met andere activiteiten:

Geocaching

Geocaching is het zoeken naar verstopte schatten, caches, die in dit geval via het invoeren van coordinaten op Google Maps gevonden kunnen worden. Als ze gevonden zijn, is het de kunst ze te openen, hiervoor is de combinatie van het cijferslot nodig, waarvoor aanwijzingen worden gegeven. We hebben nu drie heel orginele geocaches liggen, die gemaakt zijn met de jongeren die we begeleiden ( zie ook www.viafysiek.nl). Kosten 3 euro p.p.

Qi Gong in de duinen of op het strand

Qi Gong zou je kunnen zien als de chinese yoga. De oefeningen zijn staande, zodat dit makkelijk buiten gedaan kan worden. De oefeningen zijn eenvoudig en kunnen door iedereen gedaan worden. Een buitenles van een uur kost 50 euro.

Slacklinen of sluipspel in de duinen

Slacklinen is balanceren op een band die tussen de bomen gespannen is. In het begin heb je elkaar wel nodig om op de slackline te blijven staan. Een behoorlijke uitdaging!

Het sluipspel is een spel wat we vaak gebruiken in ons andere tak {www.viafysiek.nl). Heel leuk om met een groep te spelen, spannend, maar zonder fysieke kracht. De kosten voor het slacklinenen het sluipspel zijn 50 euro voor een uur. Ook is het mogelijk om zonder begeleiding slacklinen te huren voor 10 euro per stuk.

sluipspel

Korren met een IVN-gids

Met korren sleep je met een groep een zg. kor-net langs het strand door het water. In het fijnmazige net blijft veel achter. Van garnalen, waar het de vissers vaak om te doen was, tot zeenaalden en van scholletjes tot heremietkreeften. Iedere vangst is weer een verrassing. Ook voor de IVN-gids die over ieder beestje weer een bijzonder verhaal heeft. Kosten 65 euro per groep.