VELOMENAAL

   Bijzonder ffietsen in Bergenl

Halve dag ligfietsen/fietsen door bos en duinen.

nieuwe deltaroute
gpx-bestand voor fietsnavigatie of smartphone
nieuwe deltaroute.gpx (28.1KB)
nieuwe deltaroute
gpx-bestand voor fietsnavigatie of smartphone
nieuwe deltaroute.gpx (28.1KB)

Velomenaal ligt aan de rand van het breedste duingebied van Nederland. We hebben een prachtige route door de Bergense en Schoorlse duinen langs de Kerf en Hargen aan zee. De route is te downloaden voor smartphone of u kunt een navigatie mee krijgen waar de route op staat. Ook is de route te vinden op www.bikemap.net . Er is begeleiding van de fietstocht mogelijk voor pech onderweg, als (natuur)gids in het gebied, begeleiding op bijvoorbeeld discgolf-parcour of slackline.

Voor mensen die niet op de ligfiets willen hebben we normale fietsen, evt een driewiel-ligfiets of een tandem. Ook hebben we een aanhangkinderfiets voor achter de driewieler en kinder(lig)fietsen.

Voor groepen vanaf 8 personen 16 euro p.p., evt. huur navigatietoestel 5 euro, evt. extra begeleiding 35 euro/uur    

Hele dag ligfietsen/fietsen door bos en duinen.

Voor groepen vanaf 8 personen 22 euro p.p., evt. huur navigatietoestel 7,50 euro, evt. extra begeleiding 35 euro/uur

Combinatie met geocaching, discgolf-parcours of slacklinen

Er zijn een aantal geocaches (schatten) die te vinden zijn met smartphone of de navigatie die u van ons mee kunt krijgen.De caches bevatten opdrachten en informatie over de duinen. De informatie hierover kunt u bij ons mee krijgen.

Langs de nieuwe deltaroute die hier boven staat  is een frisbeegolfparcour. Hier kunt u golven met een frisbee. De 'hole'bestaat uit een basket, een stalen mand met kettingen. Het is de bedoeling dat je de dics/frisbee met zo min mogelijk worpen in de basket werpt. Als dat gelukt is, mag je naar de volgende hole.

Slacklinen is een nieuwe sport. Het is een moderne vorm van koorddansen. Op deze 5 cm brede spanband kun je balanceren en springen. Slacklinen vergt veel balans en is niet eenvoudig. Het is wel erg leuk om te ervaren. 

Huur navigatietoestel + infoblad 5 euro, huur frisbee 1 euro p.p., huur slackline 10 euro, evt. extra begeleiding 35 euro/uur

Combinatie met korren langs het strand.

 Naar het strand fietsen en daar vissen met een lang sleepnet, ‘het kornet’, langs de waterlijn. Het levert verrassende vangsten en ontdekkingen op. De gids zal je vertellen over zeesterren, de krabbetjes en andere zeedieren die je vangt. Een korexcursie is een belevenis!

Voor groepen vanaf 8 personen 15 euro p.p., duur ca. 1,5 uur

Combinatie met Qi Gong/yoga

Natuur werkt al ontspannend. Qi Gong en yoga in de natuur werkt nog ontspannender. Het brengt je helemaal in je lichaam en terug bij jezelf. We doen voornamelijk staande oefeningen die iedereen mee kan doen.

 Voor groepen vanaf 8 personen 10 euro p.p.,  duur ca. 1 uur

Combinatie met natuurbeleving/natuurbewustzijn.

Je leert de natuur op een andere manier ervaren. In het dagelijks leven zijn we gewend ons af te sluiten van te veel indrukken. Door op een speelse wijze de zintuigen te openen, krijgen we weer een frisse blik op onze omgeving en zijn we in staat om nieuwe ontdekkingen te doen.

 Voor groepen vanaf 8 personen 15 euro p.p.,  duur ca. 1,5 uur

Combinatie met eetbare planten excursie.

Er is veel te ontdekken in de duinen rond Bergen. We hebben een kalkrijk gebied en een kalkarm gebied, waardoor we verschillende vegetaties hebben om eetbare planten te vinden. En deze doen vaak niet onder voor de superfoods die uit verre landen komen! Onderweg maken we thee van de planten die we vinden.

Voor groepen vanaf 8 personen 10 euro p.p.,  duur ca. 1 uur

Combinatie met excursie Ecodorp.

Velomenaal is gevestigd op ecodorp Bergen. Ecodorp Bergen is het eerste ecodorp van Nederland en er is veel over te vertellen. Het terrein was in de tweede wereldoorlog een militair vliegveld, waar nog sporen van zichtbaar zijn. Nu wordt het omgebouwd tot een zelfvoorzienende woon-werkgemeenschap.

Voor groepen vanaf 8 personen 10 euro p.p.,  duur ca. 1 uur